Posted by: marokkanskprotest | november 16, 2008

Hvorfor en demonstration?

HVORFOR EN DEMONSTRATION?

img_1883

Foto: Asem Elghiouane

Der har været stor diskussion på kommentarsektionerne på denne blog. Derfor har vi følt os nødsaget til lige at slå nogle ting på plads, for at der kan eksistere en gensidig forståelse af vores projekt.

Af Elhoussaine Elghiouane
Oversat fra arabisk til dansk

I løbet af de sidste tre år er klagerne blevet mere talrige end før. Og siden har klagerne haglet ind uden indgriben fra de forskellige ministerier og Hassan II Fondation. Ambassadøren Aicha El Kabbaj har gentagne gange efter at have modtaget talrige klager skjult Konsul Reddad el Okbanis ugerninger.

Derfor har det været nødvendigt at afholde en demonstration. Det, der så sker er, at vi to uger efter at have besluttet at afholde en demonstration, hører at Reddad el Okbani er blevet hjemkaldt til Marokko. Derfter samledes “Komiteen til forsvar af dansk-marokkanernes rettigheder og værdighed i Danmark” og blev enige om, at det ville være svært at aflyse demonstrationen, fordi:

 1. Informationen om konsulens tilbagetrækning kom efter vores udmelding om at afholde en demonstration.
 2. Vi arbejder ikke kun for, at han skal hjemkaldes. Han skal også stå til regnskab for sine ugerninger i den marokkanske domstol, da hans lovovertrædelser har været af alvorlig karakter. Det samme skal Aicha El Kabbaj for at have skjult dette.
 3. Vi ville ikke have, at han kun blev hjemkaldt for derefter at blive udnævnt til konsul et andet sted i verden, og derefter ødelægge Marokkos ry igen samt begå uretfærdigheder overfor marokkanerne i det pågældende sted.
 4. Vi ville gerne appellere til både den nye adminstration i den marokkanske ambassade i Danmark, samt Marokkos Udenrigsministerium om, at dansk-marokkanerne ikke sover i timen, og lader sig bedrage igen.
 5. Derudover ønsker vi også en opfyldelse af de resterende ønsker, som kan findes i det første blogindlæg.

Demonstrationen, hvori 400 personer deltog, der repræsenterer den marokkanske familie, har udelukkende været rettet imod konsulens og ambassadørens ugerninger og bureaukratiet i deres adminstration. Og demonstrationen har løftet det marokkanske flag samt kongens billede, hvilket viser, at vi arbejder for den marokkanske sag, dets værdier. Et af vores mottoer var “Længe leve kongen (Mohammed VI)”. Demonstranterne viste, at de arbejder bag ham, fordi han er vores head of state, der kæmper mod korruption. På selvsamme tid var også vores danske flag løftet, for at vise, at Danmark er et korruptionsfrit samfund.

Nej til korruption! Nej til sexchikane! Nej til bestikkelse! Nej til magtmisbrug! Nej til ulighed blandt dansk-marokkanere! Nej til forskelsbehandling! Nej til ignorering! Nej til trusler!

Som fodnote skal det nævnes, at demonstrationen også kaldte til solidaritet med ofrene for oversvømmelserne i Marokko, og derfor blev Surah Al-Fatiha læst op af alle demonstranter i starten af demonstrationen Demonstrationen foregik ellers på en rolig måde, og politiet roste bagefter demonstrationen for at være forløbet på fredelig vis.


Responses

 1. Sandheden er altid den nemmeste vej til frelse, men at give skylden til de rådne æbler for at de er blevet rådne er en falliterklæring på det højeste stadie af en fejlbedømmelse manglende forståelse eller hykleri. Alle ved at vil man fjerne rådenskaben fra æblerne skal man kigge på den jord eller rødderne på træet for at fjerne årsagen til at æblerne rådner. At give skylden til enkelte embedsmænd(kvinder eller mænd) for deres opførsel eller forbrydelser er ikke dybt eller giver nogen mening.

  Alle ved at det er systemet der skaber korruption og ikke mennesket var systemet rent fra sin rødder vil systemet selv renser sig selv. Hvis systemet derimod er rådent vil det ungåeligt skabe rådne løsninger og folk vil være tilbøjelig til at handle ifølge systemet som er rådent.

  Ohhh mennesker vil i ikke overveje sandheden frem for hykleriet

 2. Desuden jeres rettigheder bliver krænket i dette så DEMOKRATISKE land og ingen rejser sig eller organiser noget, nå jo man skal jo ikke spytte i den tallereken man spiser af. Hvornår begynder mennesket at handle ifølge Haaq istedet for lyst og begær. Mand behandler jeg som dyr idag men nej vi kunne ikke få det bedre vi lever i et smørrehul osv.

  Selv dyr bliver behandlet bedre men dyr modsætter sig somregel så jeg tror vi er værre en dyr 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: